Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jégesővel, felhőszakadással érkeztek meg a viharok

2018.07.21. 19:12 Módosítva: 2018-07-21 22:00:10

Délnyugat felől heves viharok érték el hazánkat szombat délután, ahogy az előrejelzésben ígérték. A viharok vonulását az Időkép.hu élőben közvetíti. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséri, tizenhat megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben - írják. 

Az Időkép este fél 7-kor írta azt, hogy a vihar Budapest felé közelített, 7 órakor így nézett ki a radarkép, Budapest déli részét vette célba a szupercella:

idokep.png

Miközben ez a cella Dunaújvárosban tombolt 87 km/órás széllel, az ország nyugati csücskén is viharok voltak, Sopronban például 80 km/órás széllökéseket mértek. Győrben a rossz idő miatt még a Fenyő Miki-koncert is elmaradt

Budapestet a vihar második hulláma este fél 9 körül érte el. 

Fél 10-kor pedig újabb viharzóna közelítette meg a Balatont délnyugat felől. 

Az Időképen rengeteg helyről érkezett jelentés nagy, húszforintos pénzérme nagyságú jégdarabokról, és olvasóink is arról számoltak be, hogy a jégesőt 60 km/órás szél kísérte szombat délután.  

Az időkép észlelői Sárvárról, Hegyeshalomról, Alapról jelentettek nagy szemű jégesőt. Egyik észlelőjük, Kriszta ekkora jeget fotózott Sárváron:

lobaszojeg
Fotó: Időkép.hu

Amerre a viharok átvonultak, körülbelül 10 fokkal hűtötték le a levegő hőmérsékletét.