Öt embert kellett kimenteni a viharban a Velencei-tóból

2018.07.22. 11:01

Szombaton II. fokú viharjelzést kellett kiadni a Velencei-tónál: a hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt több mentésre is szükség volt, írja honlapján a rendőrség.

A vízi rendőrök a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. július 21-én délután három fiatalt. A 18 éves mosonmagyaróvári lakos és két társa SUP deszkával próbált a partra jutni, viszont a nagy szél és az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. Az intézkedő rendőrök szolgálati kisgéphajójukba segítették a a bajba jutottakat, és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket.

vt nagy
Fotó: Police.hu

A vízi körzeti megbízottak 2018. július 21-én délután szintén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízi területén vettek észre egy sodródó vitorlás csónakot, amely két fővel a fedélzetén próbált partközelbe jutni. A vitorlás csónak hajóvitorlája elszakadt, és az erős szélben önerőből képtelenek voltak partot érni, ezért a rendőrök vontára vették a vízi járművet, és a közeli kikötőben épségben biztonságba helyezték, a 45 éves és 46 éves remeteszőlősi utasaival együtt.