Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt embert kellett kimenteni a viharban a Velencei-tóból

2018.07.22. 11:01

Szombaton II. fokú viharjelzést kellett kiadni a Velencei-tónál: a hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt több mentésre is szükség volt, írja honlapján a rendőrség.

A vízi rendőrök a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. július 21-én délután három fiatalt. A 18 éves mosonmagyaróvári lakos és két társa SUP deszkával próbált a partra jutni, viszont a nagy szél és az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. Az intézkedő rendőrök szolgálati kisgéphajójukba segítették a a bajba jutottakat, és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket.

vt nagy
Fotó: Police.hu

A vízi körzeti megbízottak 2018. július 21-én délután szintén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízi területén vettek észre egy sodródó vitorlás csónakot, amely két fővel a fedélzetén próbált partközelbe jutni. A vitorlás csónak hajóvitorlája elszakadt, és az erős szélben önerőből képtelenek voltak partot érni, ezért a rendőrök vontára vették a vízi járművet, és a közeli kikötőben épségben biztonságba helyezték, a 45 éves és 46 éves remeteszőlősi utasaival együtt.