Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést

2018.07.23. 10:26 Módosítva: 2018-07-23 10:28:18

Hétfőn három nyugati és két északkeleti megye kivételével szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt. Helyenként rövid idő alatt 20-50 mm csapadék is hullhat.

1
Fotó: OMSZ

A legintenzívebb zivatarok az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén valószínűek. Délutántól a kiterjedtebb csapadékgócok a déli országrészre szorulnak vissza, majd estétől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A felhőszakadás mellett egy-egy helyen kisebb méretű jég és 50-70 km/h körüli szél is társulhat a zivatarokhoz. A hőmérséklet 24-30 fok körül alakul. 

Kedden főként a Tiszántúlon, délkeleten, kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Zivatarban egy-egy helyen 60-70 km/h körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 mm feletti csapadék előfordulhat, de figyelmeztetést egyelőre nem adtak ki. Északkeleten, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet zivatartól függetlenül is kísérhetik 60 km/h-t elérő széllökések. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő. 

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, nyugaton kevesebb, keleten több felhővel. Elszórtan, főként a Dunától keletre valószínű zápor, zivatar. Az északi szél többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 15-20, napközben 27-32 fok valószínű.