Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Illegálisan tartott mobillal telefonált a börtönből a gyilkos

2018.07.23. 05:23

A cellájában illegálisan tartott mobiltelefont az a 29 éves férfi, aki még június 16-án, egy engedélyezett eltávozáson ölte meg nagyecsedi barátnőjét. Az, hogy a jelenleg gyilkossággal gyanúsított Z. Sándor ezzel a mobillal telefonált a börtönből, azután derült ki, hogy elhunyt barátnője apja megtalálta a hívószámát. 

"Nemrégiben egy könyvbe csúsztatva cetlit találtam. Egy telefonszám volt rajta „szerelmem” felirattal. Nem haboztam, azonnal tárcsáztam. Egy fiatalember vette fel a kagylót, egy rab az állampusztai börtönből! Elbeszélgettem vele, és elmondta, hogy a készülék régebben Sándornál volt, de mivel ő elkerült onnan, így nála maradt. Természetesen azonnal elmondtam mindezt a rendőröknek" – mondta a Blikknek Jónás Bertalan, a lány apja.

A lap úgy tudja, Z. Sándor jelenleg a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben van, eddigi fogvatartási helyéről elkerült az eset után. Felvetődött, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik, mivel már a lány megölése után is megpróbált öngyilkos lenni, és cellájába visszatérve többször is hangoztatta, hogy eldobná magától az életet. A Blikk azt írja: a vizsgálatok szerint tökéletesen beszámítható, így továbbra is a büntetés-végrehajtás berkeiben marad.

Arról, hogy hogyan kerülhetnek be börtönökben illegálisan mobiltelefonok, ebben a cikkünkben írtunk részletesen