Több vétó után csak felvették Demeter Mártát az LMP-be

2018.07.23. 22:22 Módosítva: 2018.07.23. 22:50

Több vétó után az LMP tagja lett Demeter Márta, korábbi MSZP-s képviselő. A Hvg.hu szerint erre utal, hogy  Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a  Facebook-oldalán  közös fotót posztolt a képviselővel, ami alá azt írta: „Üdvözlöm az LMP-ben a párt legújabb teljes jogú tagját, Demeter Mártát!”

Demeter Márta az MSZP képviselője és elnökségi tagja volt. Tavaly januárban otthagyta a szocialistákat, 2017 szeptemberében pedig csatlakozott az LMP-frakcióhoz. Az idei választáson az LMP színeiben kampányolt, és az LMP listájáról került be újra az Országgyűlésbe.

A pártnak azonban nem volt tagja. Demeter Márta a kőbányai LMP-be jelentkezett, ahol képviselőjelöltként indult, ám a párt bázisdemokrata alapszabálya szerint csak akkor lehet valaki tag, ha azzal minden  alapszervezeti tag egyetért. A tagfelvételi eljárás során azonban személye ellen befutott néhány vétó.

A kőbányai elnök korábban azt ígérte, hogy egyenként elbeszélgetnek azokkal a tagokkal, akik nemmel szavaztak, és igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy Demeter Mártának az LMP-n belül van a helye. Ezek a beszélgetések a jelek szerint eredményre vezettek. 

Demeter az LMP tagjaként így a jövőben indulhat párttisztségért, és az LMP-t érintő belső kérdésekben is szavazati joga lesz.