Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több vétó után csak felvették Demeter Mártát az LMP-be

2018.07.23. 22:22 Módosítva: 2018-07-23 22:50:03

Több vétó után az LMP tagja lett Demeter Márta, korábbi MSZP-s képviselő. A Hvg.hu szerint erre utal, hogy  Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a  Facebook-oldalán  közös fotót posztolt a képviselővel, ami alá azt írta: „Üdvözlöm az LMP-ben a párt legújabb teljes jogú tagját, Demeter Mártát!”

Demeter Márta az MSZP képviselője és elnökségi tagja volt. Tavaly januárban otthagyta a szocialistákat, 2017 szeptemberében pedig csatlakozott az LMP-frakcióhoz. Az idei választáson az LMP színeiben kampányolt, és az LMP listájáról került be újra az Országgyűlésbe.

A pártnak azonban nem volt tagja. Demeter Márta a kőbányai LMP-be jelentkezett, ahol képviselőjelöltként indult, ám a párt bázisdemokrata alapszabálya szerint csak akkor lehet valaki tag, ha azzal minden  alapszervezeti tag egyetért. A tagfelvételi eljárás során azonban személye ellen befutott néhány vétó.

A kőbányai elnök korábban azt ígérte, hogy egyenként elbeszélgetnek azokkal a tagokkal, akik nemmel szavaztak, és igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy Demeter Mártának az LMP-n belül van a helye. Ezek a beszélgetések a jelek szerint eredményre vezettek. 

Demeter az LMP tagjaként így a jövőben indulhat párttisztségért, és az LMP-t érintő belső kérdésekben is szavazati joga lesz.