Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csodás újraélesztés Budapesten: a mentők a saját szavukat is alig hallották a szenténektől

2018.07.24. 10:01

Az összeszokott mentőegység tagjai bár a mentő hivatást gyakorolják jó pár éve, ami az ellátás közben történt még őket is meglepte

- írta kedvcsinálóként az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán a Pappal küzdöttek a mentők a beteg életéért Budapesten című posztjuk alá, és mi tagadás, tényleg nagyon prémium sztorival álltak elő a mentők. 

A történet: 

Összeesett egy nő a VIII. kerületi lakásában, a család mentőt hívott. De nemcsak a mentőknek szóltak az újraélesztésről, hanem egy papnak is, aki reverendában érkezett a helyszínre. Ezután mindenki elkezdett a nő életéért küzdeni, "ki-ki a maga módján". 

A mentőorvos a lélegeztetést végezte, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, a tiszteletes pedig hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve. Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

A nő életét szerencsére sikerült megmenteni, stabil állapotban szállították kórházba. A teljes poszt: