Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fenyegetéssel vették rá a lányt, hogy zoknit vásároljon

2018.07.24. 15:15 Módosítva: 2018-07-24 16:56:27

Két román nő fenyegetéssel vett rá egy járókelőt, hogy zoknikat és ágyneműt vásároljon tőlük, zsarolás miatt indult eljárás ellenük - számolt be a rendőrség

Az eset Békéscsabán történt július 19-én, a két román állampolgárságú nő zoknit és ágyneműt árult a vasútállomás környékén. Az a járókelő tett feljelentést a rendőrségen, akit fenyegetéssel vettek rá, hogy vásároljon tőlük.

Először az egyik nő lépett oda hozzá, és több zoknit adott a kezébe azzal, hogy ingyen van. A fiatal lány nem akarta elfogadni, de látta, hogy az árusnak társai is vannak. Tartott attól, hogy bántani fogják, ezért elvette a zoknikat, az árus pedig ezután követelte, hogy fizessen.

A lány először ezer forintot adott, a nő viszont kevesellte az összeget, elé állt és azt mondta neki, hogy megveri, ha nem ad több pénzt. Miután még több ezer forintot adott, a másik nő ágyneműket vitt oda hozzá azzal, hogy ha nem veszi meg azokat is, baja eshet.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján a közterület-felügyelők július 23-án, 14 óra körül az autóbusz-pályaudvaron felismerték a két nőt, és rendőrt hívtak rájuk. 

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem