Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyílt levélben köszönte meg a férfi az összefogást, amivel megmentették apósa életét Balatonfenyvesen

2018.07.24. 16:53

Nyílt levélben köszönte meg egy férfi apósa újraélesztését, aki szombat este infarktust kapott a balatonfenyvesi parton. Míg valaki a mentőket hívta, egy német nő – akiről később kiderült, hogy ápolónő – rögtön megkezdte a férfi újraélesztését, akinek akkor már sem keringése, sem légzése nem volt.

Azonnal a helyszínre indítottak egy Sürgősségi Mentőhajót, ami pár perc alatt megérkezett a beteghez. Közben egy mentőkocsi is kiért, akik defibrillátorral bekapcsolódtak az újraélesztésbe. A férfi keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza. Közben a pécsi mentőhelikopter is odaért, ami a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.

Most a férfi veje küldte el az Indexnek azt a nyílt levelet, amiben köszönetet mond mindenkinek, aki segített megmenteni apósa életét. Ebben azt írja, a vízimentők, a mentők hihetetlen összefogással küzdöttek a férfi életéért, közben a strandolók közül orvosok és nővérek futottak oda hozzájuk, segítettek megnyugtatni a férfi családját, és leszállóhelyet biztosítottak a mentőhelikopternek a strandon.

Köszönjük a segítséget!

Köszönöm Neked, drága német Hölgy, - aki ezt a levelet nem tudod majd elolvasni - hogy a kezed volt perceken át apósom szíve,

köszönöm Nektek, akik átvettétek a helyet és tovább küzdöttetek,

köszönöm az ápolóknak és orvosoknak, akik ugrásra készen álltatok mellettünk, és figyeltétek, mit tudtok segíteni,

köszönöm a vizimentőnek, - aki már hazafelé indult - hogy gyors és szakszerű munkát végeztél,

köszönöm a mentőhajó csapatának - akik kapitánya bő kilóméter úszás után - a helyszínre siettetek,

köszönöm a mentőautó és a helikopter legénységének a gyorsaságot, profizmust,

köszönöm a műtétet végző orvosnak, aki eltoltad a hálapénzt tartó kezem és megveregetted a vállam,

köszönjük az életet!

Zoltán