Féltékeny rendőr vert véresre egy fiatalt Pest megyében

2018.07.24. 08:59

Véresre vert egy húszéves fiút egy szolgálaton kívüli, féltékeny rendőr az egyik Pest megyei településen – értesült a Blikk.

Az események mögött egy félreértés volt: a rendőr azt látta, hogy a barátnője öleli a fiatal fiút, ekkor odament és kérdezés nélkül ütött. A rendőr ököllel bántalmazta a fiút, akinek az arcát azonnal beborította a vér. 

Egy szemtanú szerint a rendőr hamar rájöhetett volna, hogy ez nem az, aminek gondolja. Egy nagyobb baráti társasággal volt a barátnője és a fiatal fiú. Egy kerti parti vége után álldogáltak az utcán és búcsúzkodtak, az ölelés teljesen baráti volt.

A fiú apja kiposztolta a Facebookra az esetet a fia véres arcú fotójával együtt, majd feljelentést tettek a rendőrségen. Az agresszív rendőr később bocsánatot kért egy kommentben, a család pedig elfogadta azt, de ettől függetlenül eljárás lesz az ügyből. 

Mivel körzeti megbízottról van szó, a rendőrség helyett az ügyészség fog eljárni. Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője úgy nyilatkozott, a rendőrségtől már jelezték, hogy érkezik egy ilyen ügyirat, de szerinte a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerül majd az eset.

A Blikk kereste a rendőrt, de téves hívásra hivatkozva lerakta a szolgálati mobilját, később pedig már fel sem vette.