Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Záróvonalnál előzött a Veronánál balesetező buszos cég vezetője

2018.07.24. 18:42 Módosítva: 2018-07-24 18:47:40

Három hónapra eltiltották a vezetéstől, és 60 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték Czakó Tibort, a Pizolit Kft. ügyvezetőjét, mert januárban az 5-ös főúton a záróvonalon átlépve előzött egy forgalomból ideiglenesen kivont busszal – tudta meg a 24.hu.

A manőverről videó is készült:

A bíróság megállapította, hogy Czakó Tibor 2018. január 3-án délelőtt az 5-ös út Kiskunfélegyháza felé bevezető szakaszán folyamatosan a záróvonalon haladt az általa vezetett autóbusszal. A manőverrel a szemből érkező autó vezetőjét a padka irányába való lehúzódásra kényszerítette, és ezzel veszélyeztette a sofőr és utasa testi épségét. A szemben jövő autó fedélzeti kamerája rögzítette a történteket – írja a 24.hu. 

A közlekedés rendjének megzavarása és érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértése miatt marasztalták el Czakót, aki elismerte, hogy ő vezette az autóbuszt, és azt is, tudta, hogy a jármű ki van vonva a forgalomból. Azzal védekezett, hogy az általa megelőzött biciklis biztonságát akarta megóvni.

A feljelentésben az is szerepelt, hogy Czakó vezetés közben telefonált, de ő ezt következetesen tagadta, és azzal védekezett, hogy a felvételen láthatóan a bal kezét emeli az arcához, holott ő jobbkezes, telefonálni is azzal szokott.

Czakó Tibor annak a cégnek az ügyvezetője, ami teljesen alkalmatlan állapotban küldte útjára a 2017 januárjában Verona közelében balesetező buszt. A tragédiában 17 ember halt meg, nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói.

A Pizolit Kft.-vel 2011-ben megkapta az Év Buszos Személyszállítója díjat, a veronai tragédiát követően azonban az áldozatok hozzátartozói felháborítónak ítélték Czakó hozzáállását, és kifogásolták, hogy a buszos vállalkozás engedélyét nem vonták vissza.