Idő előtt szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje

2018.07.25. 07:48

Négy évvel büntetése letelte előtt hazaengedték a szombathelyi börtönből Sztojka Ivánt, írja a Bors. Sztojka volt a büntetőper harmadrendű vádlottja, miután 2009-ben Veszprémben segédkezett a Rafael testvéreknek a román kézilabdázó, Marian Cozma megölésében. A Kúria 2012-ben jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítélte a még 2009-ben elfogott férfit, aki így 2022 helyett idén szabadult.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Idő előtt szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje

Sztojka Iván jól viselkedett a börtönben.

1786 · Jul 25, 2018 07:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Borsnak egy enyingi szemtanú számolt be Sztojka kiengedéséről, szerinte a férfinak „szabadulóbulit” rendeztek, és azóta már új BMW-je is van.

A Borsnak Sztojka védőügyvédje megerősítette, hogy múlt csütörtökön Sztojkát kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátották.

A Cozma család ügyvédje szerint hiába ítélt meg végül a bíróság 16 millió forint kártérítést, amit a tetteseknek kellett volna megfizetniük, a kézilabdázó családja egy fillért nem látott soha. Először ugyanis az állam próbálja bevasalni a tetteseken a bűnügyi költségeket.