Árpád
-2 °C
4 °C

Idő előtt szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje

2018.07.25. 07:48

Négy évvel büntetése letelte előtt hazaengedték a szombathelyi börtönből Sztojka Ivánt, írja a Bors. Sztojka volt a büntetőper harmadrendű vádlottja, miután 2009-ben Veszprémben segédkezett a Rafael testvéreknek a román kézilabdázó, Marian Cozma megölésében. A Kúria 2012-ben jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítélte a még 2009-ben elfogott férfit, aki így 2022 helyett idén szabadult.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Idő előtt szabadult a Cozma-gyilkosság egyik elítéltje

Sztojka Iván jól viselkedett a börtönben.

1753 · Jul 25, 2018 07:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Borsnak egy enyingi szemtanú számolt be Sztojka kiengedéséről, szerinte a férfinak „szabadulóbulit” rendeztek, és azóta már új BMW-je is van.

A Borsnak Sztojka védőügyvédje megerősítette, hogy múlt csütörtökön Sztojkát kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátották.

A Cozma család ügyvédje szerint hiába ítélt meg végül a bíróság 16 millió forint kártérítést, amit a tetteseknek kellett volna megfizetniük, a kézilabdázó családja egy fillért nem látott soha. Először ugyanis az állam próbálja bevasalni a tetteseken a bűnügyi költségeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?