16:00, December 04.
Franciaország 3
Lengyelország 1
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04. ÉLŐ
Anglia 3
Szenegál 0

Németh Szilárd Bakondi Györggyel, Kósa az ügyvédjével, Tarlós Gulyás Gergellyel

2018.07.25. 05:00

Rúzsa Magdi az Angyalom, Gábriellel már köszöntötte kedd este a tusványosi közönséget, de a 29. Bálványosi Szabadegyetem igazából szerdán indul be a politikai, közéleti beszélgetésekkel.

Az előző évekből már megszokhattuk, hogy ezeken a beszélgetéseken jellemzően nem a vita dominál, hiszen jellemzően fideszes képviselőket, értelmiségieket ültetnek össze kormányzati tisztségviselőkkel Fidesz-közeli moderátor asszisztálásával. Az idén ebben a műfajban is sikerült azért újítani.

A programot böngészve ugyanis ilyen nagy találkozások lesznek a tusnádfürdői sátrak alatt:

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Németh Szilárd Bakondi Györggyel, Kósa az ügyvédjével, Tarlós Gulyás Gergellyel

Csap össze? Vitázik? Próbálja meggyőzni egymást? Ma indul Tusványos.

225 · Jul 25, 2018 05:00am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments
  • Szövetkezetek – a közösségépítés eszközei: Novák Katalin államtitkár, Kósa Lajos és Fiák István, aki egyebek mellett Kósa Lajos ügyvédje;
  • Migráció: emberi jog vagy biztonsági kockázat: Németh Szilárd államtitkár, Bakondi György, miniszterelnöki megbízott, Kontrát Károly államtitkár;
  • Testvéred minden magyar – Gondolatok a nemzeti összetartozásról: Semjén Zsolt, Duray Mikós (közíró), Szász Jenő (elnök, Nemzetstratégiai Kutatóintézet)
  • Sikeres városfejlesztés a 21. században – Budapest jelene és jövője vezetői szemmel: Tarlós István főpolgármester, Gulyás Gergely miniszter, Huth Gergely pesti srác.

Némi vitára ugyanakkor lehet számítani pénteken. A frakcióvezetői beszélgetésre ugyanis elfogadta a meghívást az LMP (Keresztes László Lóránt társelnök), és az idén először a Jobbik is ott lesz Tusványoson (Mirkóczki Ádám szóvivő).

Az MSZP azt jelezte, hogy az idén először néhány politikusa elmegy a rendezvényre, de pódiumbeszélgetést senki nem vállal. Bárándy Gergely volt MSZP-s képviselő ugyanakkor elfogadta a meghívást, és pénteken Gulyás Gergellyel beszélget az újabb négy évről. Egy másik volt MSZP-s is fellép, Szili Katalin részvétele viszont nem meglepetés, miután ismét miniszterelnöki megbízott lett. A volt szocialista házelnök a magyarok jogvédelméről moderál beszélgetést, amelyen Tőkés László is részt vesz.

Tusványos fő attrakciója az idén is Orbán Viktor miniszterelnök lesz, aki szombaton ezúttal is Tőkés László és Németh Zsolt asszisztálásával tart előadást.  • Tippek
  • Hírek