Volt barátnője kutyáján állt bosszút egy férfi

2018.07.26. 09:47 Módosítva: 2018.07.26. 09:48

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki különös szenvedést okozva bántalmazta volt barátnője kutyáját.

A pár szakítása után a nagykőrösi férfinál maradt a nő fehér szőrű máltai selyemkutyája. A férfi április 8-án elhatározta, hogy bosszút áll volt barátnőjén és elpusztítja a kutyáját. 

A férfi a háza udvarán egy fejszenyéllel nagy erővel fejbe vágta a kutyát. A kutya az ütéstől azonnal összerogyott, miközben vonyított, majd a férfi a fejszenyéllel még egyet ráütött a kutya testére.

Ezután az állat már nem mozgott, a férfi beletette egy zsákba, bekötötte a zsák száját, majd elvitte a Kőrös-ér partjára. Itt talált egy illegális szemétlerakóhelyet, ahol otthagyta a zsákot.

Miután a férfi hazament, felhívta volt barátnőjét, és közölte vele, hogy elajándékozta a kutyát. A szeméttelepen hagyott állat a zsákból nem tudott kiszabadulni, de szerencsére még ezen a napon időben megtalálták. Életét csak az állatorvosi beavatkozás mentette meg, de a kutya az egyik oldalára megbénult.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen. Bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.