Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamisítatlanul nyárias napok jönnek

2018.07.26. 11:17

Hamarosan tipikusan nyáriasra fordul az időjárás Magyarországon: a sok napsütéssel, 30 fok körüli csúcshőmérséklettel járó napokat záporok, zivatarok fogják enyhíteni az elkövetkező napokban.

Az Időkép szerint a napos idő mellett csütörtökön már erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk, így az ország több pontján is csapadékra lehet számítani, felhőszakadás és jégeső sem kizárt.

Csütörtök délután 28-32 fokot mérhetünk, de a zivatarok miatt átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet. Sokfelé megélénkül az északias szél, de a zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

Pénteken szintén erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Szombaton és vasárnap is hasonló lesz az idő, a csúcshőmérséklet mindhárom nap 28 és 33 fok között fog alakulni.

Hétfőn már kevesebb helyen lehetnek záporok, zivatarok, az előrejelzés szerint 29-34 fok között alakulhat a hőmérséklet. Közben Pintér Ferenc, a Meteoklinika igazgatója arra figyelmeztetett a köztévén, hogy közeledik a nyár első komolyabb hőhulláma, de nem kell a tavalyihoz hasonló extrém melegre számítani.

A következő héten harminc fok feletti hőmérséklet várható, a tartós hőség pedig fokozott terhelést jelenthet mindenkinek, főképp az idősebbeknek, a gyerekeknek és a krónikus betegséggel rendelkezőknek, idézi az MTI a szakértőt.