Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Borotvapengével metszett ki egy darabot rabtársa lábából

2018.07.27. 10:58

Közel három év után védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy többszörös visszaeső férfi ügyében, aki 2015. októberében egy társával súlyosan bántalmazta egyik rabtársát.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint a 28 éves, erőszakosnak minősített vádlott az elkövetés idején – és jelenleg is – más ügyben kiszabott jogerős fegyházbüntetését töltötte a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában, amikor egy a nyomozás során nem azonosítható társával az egyik alvó zárkatársára támadt.

Az álmában megtámadott férfi szemeit bekötötték, száját betömték, kezeit hátra kötözték, majd a másik támadó a lábait is lefogta, hogy ne tudjon mozogni, majd a vádlott egy egyszer használatos borotvából származó pengével a védekezésre képtelen állapotba helyezett sértett egyik lábának sípcsont előtti részéből kimetszett egy 3x6 cm nagyságú bőrdarabot.

A sértett által elszenvedett nyúzott jellegű sérülés súlyos, nyolc napon túl, és maradványállapottal gyógyuló sérülés, áll a közleményben, amiért a vádlott akár tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.