Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem volt jegye, lebénult a Budapest-Miskolc vasúti közlekedés

2018.07.27. 12:05 Módosítva: 2018-07-27 16:36:20

Ijesztő reggelük volt azoknak, akik pénteken a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon próbáltak közlekedni. A MÁV tájékoztatása szerint egy agresszív utas miatt bénult le a közlekedés. A Mávinform sajtóügyeletese, Kavalecz Imre az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a dühöngő utas miatt a Miskolcról a budapesti Keleti pályaudvarra tartó személyvonat 45 percet várakozott Rákoscsaba megállóhelyen, és mivel a másik vágányon folyamatos vágányzár van, a vonalon valamennyi vonat várakozni kényszerült.

A történtek miatt rendőrt hívtak, akit előállítottak, ezután újraindult a vonatforgalom, a menetrendszerű vasúti közlekedés fokozatosan áll helyre - mondta Kavalecz.

Ennyi volt a hír a MÁV tálalásában, ezért megkerestük a BRFK-t, hogy mit tett az utas, ami miatt leállt a teljes forgalom. A rendőrség szerint

a férfinak nem volt jegye, és nem volt hajlandó együttműködni.

Ugyanakkor a MÁV által említett agresszióra nem kaptunk választ, a rendőrség szerint a "kiérkező járőrök bűncselekményt nem állapítottak meg". A férfit igazoltatták, majd előállították a Rákoscsaba-Újtelep vasútállomásról a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányságra, és szabálysértés miatt feljelentést tettek ellene.

Cikkünk megjelenése után a MÁV arról tájékoztatta az Indexet, hogy ennél azért több történt:

„Először szidalmazta, majd megfenyegette a járaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálókat. A vonaton utazott néhány civil ruhás rendőr, ők avatkoztak közbe. A MÁV szerint  a férfi kést rántott, "mert úgy érezte, a jegyvizsgáló megtámadta őt".