Orbán Gáspár: Mióta megismerkedtem Jézussal, jobban szeretem az apám

MG 5067
2018.07.27. 17:49

Az idei Tusványoson Orbán Viktor miniszterelnök mellett a fia, Orbán Gáspár is a fellépők között volt: a Felház nevű keresztény mozgalmával érkezett, hogy evangelizáljon, és előadást tartson Jézusról, az isteni szeretetről. Benne sok személyes élménnyel. Az előadás végén pár mondatot beszéltünk is vele, többek között a miniszterelnökkel való viszonyáról.

Az előadásának címe Barátom, Jézus volt. Elmondta, hogy 22 éves koráig csak a szabályokat követve élte meg hitét, nem volt valódi kapcsolata Jézussal, letudta az imát, letudta a napi igét. És miközben a házasság előtti szex tilalmát próbálta betartani, aközben képmutató módon volt, hogy azon versenyeztek barátaival, ki tud több lánnyal kavarni. És eközben elértéktelenedett, aznap este már azt érezte, inkább kevesebb lett.

De később megélte, hogy Isten úgy szeret mindenkit, ahogy van. "Amióta tudom, hogy Istennek milyen fontos vagyok, szabadságom van arra, hogy ne szegjem meg a törvényeit Istennek, és örömöm és boldogságom legyen abban, hogy egy tökéletes tervet készített nekem, és nem szabálykövetésből, hanem az ő szeretetéből tapasztalom meg, hogy mit akar az én életemmel".

Orbán Gáspártól az előadás végén megkérdeztük, hogy mennyiben befolyásolja őt a Felházas tevékenységében, hogy a miniszterelnök fia, hogy inkább előnyként, vagy hátrányként éli-e meg, illetve, változott-e az apjával való viszonya, mióta a Felházzal foglalkozik:

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a miniszterelnöknek mi a véleménye arról, amit most csinál, de ezt a kérdést finoman visszadobta azzal, hogy ezt tőle kellene megkérdezni.