A Fidesz-KDNP készen áll a küzdelemre a liberális erőkkel

2018.07.28. 18:41 Módosítva: 2018.07.28. 18:41

A Fidesz-KDNP frakciószövetség készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel, annak érdekében, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a kereszténydemokrácia győzzön, mondta Hollik István a frakciószövetség szóvivője szombaton Budapesten.

Hollik István Orbán Viktor tusványosi beszédéről azt mondta: a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a magyarok olyan Európában akarnak élni, amely megvédi határait, a keresztény kultúrát, és nemet mond a bevándorlásra. Egyetértenek a kormányfővel abban, hogy ma világosan kirajzolódnak Európában a szemben álló felek.

Az egyik oldalon az az európai liberális elit áll, amely feladta a keresztény értékeket, igent mond a bevándorlásra és a multikulturalizmusra, nem védi meg Európa határait. A másik oldalon pedig azok a kereszténydemokraták, akik megvédik a keresztény értékeken nyugvó életformát, és nemet mondanak a bevándorlásra, mondta Hollik.

Hollik szerint ebben a helyzetben fontos, a liberális erőkkel folytatandó politikai küzdelmek állnak a Fidesz-KDNP előtt, mert minden európai ország elvitathatatlan joga a keresztény értékek védelme és a bevándorlás elutasítása.

Hollik úgy látja: a miniszterelnöki beszédre adott ellenzéki reagálások újra bizonyítják, hogy a Magyarország és Európa jövőjével kapcsolatos küzdelmekben az ellenzéki pártokra nem lehet számítani.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön