Judit
2 °C
7 °C

A Fidesz-KDNP készen áll a küzdelemre a liberális erőkkel

2018.07.28. 18:41 Módosítva: 2018-07-28 18:41:37

A Fidesz-KDNP frakciószövetség készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel, annak érdekében, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a kereszténydemokrácia győzzön, mondta Hollik István a frakciószövetség szóvivője szombaton Budapesten.

Hollik István Orbán Viktor tusványosi beszédéről azt mondta: a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a magyarok olyan Európában akarnak élni, amely megvédi határait, a keresztény kultúrát, és nemet mond a bevándorlásra. Egyetértenek a kormányfővel abban, hogy ma világosan kirajzolódnak Európában a szemben álló felek.

Az egyik oldalon az az európai liberális elit áll, amely feladta a keresztény értékeket, igent mond a bevándorlásra és a multikulturalizmusra, nem védi meg Európa határait. A másik oldalon pedig azok a kereszténydemokraták, akik megvédik a keresztény értékeken nyugvó életformát, és nemet mondanak a bevándorlásra, mondta Hollik.

Hollik szerint ebben a helyzetben fontos, a liberális erőkkel folytatandó politikai küzdelmek állnak a Fidesz-KDNP előtt, mert minden európai ország elvitathatatlan joga a keresztény értékek védelme és a bevándorlás elutasítása.

Hollik úgy látja: a miniszterelnöki beszédre adott ellenzéki reagálások újra bizonyítják, hogy a Magyarország és Európa jövőjével kapcsolatos küzdelmekben az ellenzéki pártokra nem lehet számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?