Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szakaszos lezárásokkal felújítás kezdődik az M0-son

2018.07.28. 07:36 Módosítva: 2018-07-28 07:42:55

Az M0-s autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át.

A beton burkolatú pálya építése és a hidakon zajló munkálatok miatt az érintett pályaoldalt teljes egészében a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra. 

Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa a kivitelező, új üzemi átjárókat épít, épített az elmúlt hetekben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elválasztó sávban a később szakaszosan átterelt forgalom számára, ezzel biztosítva a folyamatos és biztonságos közlekedést az autóút érintett területein. A munkálatok a következő ütemhez értek, így a felújításhoz szükséges terelés kiépítését kezdik meg.

A forgalomterelés kiépítése július 29-től, vasárnaptól várhatóan két hétig tart, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az esti, éjszakai időszakban végez.

  • Az M1-es felé vezető oldalon továbbra is a belső sávok zárására kell készülni a Ráckevei Duna-ági híd térségében és az M6-os autópálya csomópontja térségében.
  • A forgalomterelések teljes kiépítése után, várhatóan augusztus közepétől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyathatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.
  • Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.
  • Az üzemi átjárók építésének ideje alatt, ahogy az M0-as autóút munkaterületei mellett általában 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, erre az autóút felett található változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a figyelmet. Ennek ellenére a helyszínen dolgozó szakemberek visszajelzései alapján a közlekedők nagy része átlagosan 100 km/órás sebességgel halad el mellettük, így fokozottan veszélyes körülmények között végezhetik munkájukat.