Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már több mint félszázan vannak, akik csak koporsóban hagyják majd el a börtönt

2018.07.30. 05:22 Módosítva: 2018-07-30 09:00:50

Jelenleg 56 olyan elítélt van a magyarországi börtönökben, aki tényleges életfogytiglani büntetését tölti - írja a Magyar Hírlap a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) adataira hivatkozva.

Az elmúlt hat év alatt több mint duplájára nőtt a kiszabható legsúlyosabb büntetésre ítéltek száma.

Az életfogytiglani büntetés bevezetésének első évében, 1999-ben még csak egy ilyen elítélt volt Magyarországon, 2005-ben tíz, 2012-ben huszonöt, 2014-ben pedig már negyvenkilenc.

Júniusban az Európa Tanács felszólította Magyarországot, hogy vizsgálja felül a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre vonatkozó szabályozását az európai emberi jogi egyezményben foglaltak megfelelő végrehajtása érdekében. Ezzel kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium a lappal azt közölte, hogy zajlik a tárca és a kormány álláspontjának kialakítása. A Magyar Hírlap szerint egyelőre nem tudni, változik-e a vonatkozó hazai szabályozás.

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.