Újabb fordulat az LMP-ben: az eltiltott Ungár Péter mégis kapott egy posztot

2018.07.30. 12:01 Módosítva: 2018.07.30. 12:30

Ungár Pétert választották meg az LMP ifjúsági szervezetének egyik posztjára, az országgyűlési képviselő a fegyelmi és etikai bizottság tagja lett – írja a Hvg.hu. Ez azért érdekes, mert nincs két hete, hogy az LMP etikai bizottsága eltiltotta még a párttisztségért indulástól is Ungárt.

A párttisztség viselésétől – Szél Bernadett társelnökkel együtt – három évre eltiltott Ungár lesz az ifjúsági szervezet etikai felelőse, elnevezésének ellenére a bizottság ugyanis egyszemélyes, így de facto egyedüli letéteményese a területnek – írja a lap.

A Hvg.hu szerint Ungár megválasztásának elsősorban szimbolikus, illetve a párton belüli, taktikai jelentősége van. A Lehet Más a Jövő néven futó ifjúsági szekció ugyanis túl sok taggal és jelentőséggel nem büszkélkedhet.  A lap szerint anno azért hozták létre, hogy becsatornázzák a legfiatalabb szimpatizánsokat, illetve az ökoszociális gondolatot népszerűsítsék a fiatalok körében. Elképzelhető, hogy a jelenlegi szabályok alapján a hároméves eltiltás nem terjed ki minden pártszervezetre, illetve elég voksot is szerzett az LMP-s képviselő, így előállhatott ez a különös helyzet. 

Az LMP-s büntetésekről, kizárásokról, a  pártelnök megbüntetéséről  korábban cikket írtunk.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.