Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb fordulat az LMP-ben: az eltiltott Ungár Péter mégis kapott egy posztot

2018.07.30. 12:01 Módosítva: 2018-07-30 12:30:24

Ungár Pétert választották meg az LMP ifjúsági szervezetének egyik posztjára, az országgyűlési képviselő a fegyelmi és etikai bizottság tagja lett – írja a Hvg.hu. Ez azért érdekes, mert nincs két hete, hogy az LMP etikai bizottsága eltiltotta még a párttisztségért indulástól is Ungárt.

A párttisztség viselésétől – Szél Bernadett társelnökkel együtt – három évre eltiltott Ungár lesz az ifjúsági szervezet etikai felelőse, elnevezésének ellenére a bizottság ugyanis egyszemélyes, így de facto egyedüli letéteményese a területnek – írja a lap.

A Hvg.hu szerint Ungár megválasztásának elsősorban szimbolikus, illetve a párton belüli, taktikai jelentősége van. A Lehet Más a Jövő néven futó ifjúsági szekció ugyanis túl sok taggal és jelentőséggel nem büszkélkedhet.  A lap szerint anno azért hozták létre, hogy becsatornázzák a legfiatalabb szimpatizánsokat, illetve az ökoszociális gondolatot népszerűsítsék a fiatalok körében. Elképzelhető, hogy a jelenlegi szabályok alapján a hároméves eltiltás nem terjed ki minden pártszervezetre, illetve elég voksot is szerzett az LMP-s képviselő, így előállhatott ez a különös helyzet. 

Az LMP-s büntetésekről, kizárásokról, a  pártelnök megbüntetéséről  korábban cikket írtunk.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.