Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szó szerint szociohorror volt az avasi baltás gyilkosság

2018.08.01. 17:31

Súlyos részleteket közölt a rendőrség a Zsaru Magazinban a július 5.-ei ügyről, amikor egy 25 éves férfi baltával ütötte agyon 45 éves ismerősét.  

Az eset Miskolcon, az avasi erdőben történt, ahol egy ötfős baráti-családi társaság élt sátrakban, kalyibákban. Ahogy a rendőrség fogalmazott, "maguk választotta, egyszerű, nomád körülmények között" éltek, magyarul csöveztek.

A kis kolónia három sátorban élt a fővizsgáló őrnagy szerint, az egyikben egy negyvenes asszony, őt gyakran látogatta élettársa, akinek a városban épített lakhelye volt. A másik sátorban a nő fia lakott az élettársával, a harmadikban pedig az állapotos lánya a párjával. Fémhulladékok, visszaváltható üvegek gyűjtéséből és kéregetésből éltek, a pénz nagy részét pedig alkoholra fordították. 

Július 5-én délután sem volt ez másként, a társaság hat liter borral tért vissza a városból, ezután pedig sört ittak (a terhes nő kivételével), és a tanúk elmondása szerint a gyilkosság gyanúsítottjának élettársa megjegyzést tett az áldozatra, azt sugallta, hogy szexuális kapcsolatuk volt. A férfi először hárította ezt, majd megindult a nő felé. Ezt a mozdulatot a részeg gyanúsított, a 25 éves Sz. Richárd túlreagálta, és az egyik portyáján talált baltával lesújtott a 45 éves áldozat fejére. Az áldozat terhes élettársa ölébe rogyott, miközben a támadó további csapásokat mért rá a baltával. 

Ezután a tettes és élettársa elmenekültek, de a menekülés közben egy gyertya felgyújtotta a sátrukat, ezzel még nagyobb káosz lett úrrá a sokkos állapotban lévő társaságon, akik a sérültet próbálták ellátni. Az öt-hat fejre mért, erős ütés után nem volt esélye a túlélésre, a mentőautóban halt meg. Utolsó mondatával születendő gyereke megóvására kérte élettársát.  

A rendőrök két órán belül elfogták a gyilkosság gyanúsítottját, aki először letagadta, amit tett, és anyja élettársára akarta kenni a gyilkosságot, de ezt a tanúk cáfolták. 

A rendőrség emberölés miatt indított eljárást az írni-olvasni nem tudó gyanúsított ellen, és elrendelték elmeorvos-szakértői vizsgálatát.