Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajnalban vízben úszott a XII. kerületi önkormányzat előtti tér

2018.08.02. 11:17

"Csütörtök hajnalban a XII. kerületi Margaréta játszótér bejárata előtt eltört egy szállító vízvezeték. A Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársai dolgoznak a helyreállításon, tájékoztatásuk szerint délig befejezik a munkálatokat, addig is a hegyvidékiek szíves türelmét kérik" 

- írták ki a Hegyvidék Facebook-oldalára csütörtök délelőtt. A kerület alpolgármestere, Váczi János videót is tett fel blogjára, így nézett ki éjszaka a hömpölygő víz:

A Hegyvidéki Önkormányzat azt az információt kapta, hogy a csőtörés fogyasztói vezetéket nem érint, lakókat érintő fennakadás a vízszolgáltatásban nincs, azonban a környéken (Kiss János altb. utca, Margaréta utca és Törpe utca) vízelszíneződés és levegősödés előfordulhat a munkálatok befejezéséig.

Váczi Jánostól megtudtuk, a csőtörés miatt a Városháza tér burkolata nagyon nagy részen tönkrement. A katasztrófavédelem és a vízművek gyorsan kiértek, és elkezdtek dolgozni a további károk elhárításán, de ebben az esetben sok köszönhető a térfigyelő kameráknak is: elmondása szerint ugyanis egy rendészetis kolléga vette észre a kamerán, hogy valami nem stimmel. A víz térkő-elemeket sodort le egészen a Márvány utcáig. A kár valószínűleg többmilliós, amit várhatóan valamelyik társaság biztosítása fedezhet.

A Margaréta játszóteret az önkormányzat bezárta, amíg ki nem derül, hogy biztonságos a használata, a szülőknek a MOM játszóterét javasolják addig is.