Hajnalban vízben úszott a XII. kerületi önkormányzat előtti tér

2018.08.02. 11:17

"Csütörtök hajnalban a XII. kerületi Margaréta játszótér bejárata előtt eltört egy szállító vízvezeték. A Fővárosi Vízművek Zrt. munkatársai dolgoznak a helyreállításon, tájékoztatásuk szerint délig befejezik a munkálatokat, addig is a hegyvidékiek szíves türelmét kérik" 

- írták ki a Hegyvidék Facebook-oldalára csütörtök délelőtt. A kerület alpolgármestere, Váczi János videót is tett fel blogjára, így nézett ki éjszaka a hömpölygő víz:

A Hegyvidéki Önkormányzat azt az információt kapta, hogy a csőtörés fogyasztói vezetéket nem érint, lakókat érintő fennakadás a vízszolgáltatásban nincs, azonban a környéken (Kiss János altb. utca, Margaréta utca és Törpe utca) vízelszíneződés és levegősödés előfordulhat a munkálatok befejezéséig.

Váczi Jánostól megtudtuk, a csőtörés miatt a Városháza tér burkolata nagyon nagy részen tönkrement. A katasztrófavédelem és a vízművek gyorsan kiértek, és elkezdtek dolgozni a további károk elhárításán, de ebben az esetben sok köszönhető a térfigyelő kameráknak is: elmondása szerint ugyanis egy rendészetis kolléga vette észre a kamerán, hogy valami nem stimmel. A víz térkő-elemeket sodort le egészen a Márvány utcáig. A kár valószínűleg többmilliós, amit várhatóan valamelyik társaság biztosítása fedezhet.

A Margaréta játszóteret az önkormányzat bezárta, amíg ki nem derül, hogy biztonságos a használata, a szülőknek a MOM játszóterét javasolják addig is.