Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heroint akartak Ausztriába csempészni

2018.08.02. 10:11

Egy szerb férfi még tavaly 4 kg heroint próbált meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni. A Csongrád megyei főügyészség most emelt vádat ellene, eszerint a vádlott 2017. augusztus 18. napján szállt fel Szerbiában, Belgrádban egy menetrend szerint Bécsbe közlekedő buszjáratra. A felszállás előtt ismeretlenül maradt megbízóitól átvett egy táskát, amelyben öt csomag lapult.

A férfit Röszkén átvizsgálták, és megtalálták és "lefoglalták az abban levő, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat" - írja az ügyészség. Az 5 csomagból kettő heroint tartalmazott, míg a többi csomagban az annak hígításához szükséges anyagok voltak. A vádlott által becsempészni szándékozott és kábítószernek minősülő anyag tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy háromszorosa, írja az ügyészség, amely a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.