Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos pert bukott el Nyíregyháza

2018.08.02. 14:03

Első fokon pert vesztett, így a nem jogerős ítélet szerint közel 1,2 milliárd forintot kell majd fizetnie a nyíregyházi önkormányzatnak az állami kézben lévő Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek (ÉMKK) – írja a szabolcsihir.hu.

A döntést szerda délután hozta meg a Nyíregyházi Törvényszék, álláspontjuk szerint teljesen megalapozott volt az ÉMKK keresete, mivel a személyszállítást hatékonyan végezték és szerződés rögzítette, hogy milyen feltételek mellett jogosult az ÉMKK ellentételezésre. A társaság minden évben határidőre el is készítette a beszámolót és az eredményelszámolást, az önkormányzat azonban nem fizetett, ezért pereltek még két éve.

A kampányidőszakban aztán szünetelt a per, de utána újraindította a cég, most pedig meg is nyerte azt. Lövei Csaba, az Együtt politikusa, nyíregyházi önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol elmondta,

ha ezt a pert jogerősen is elveszti a város és fizetni kell, az szó szerint agyonvágja a fejlesztéseket saját erő hiányában.

Szerinte végtelenül szomorú, hogy annyira alacsony az önkormányzat lobbiereje a kormánynál, hogy egy állami cég vezetése minden korábbi ígéret és megállapodás ellenére pert indít a város ellen.

Mint írta, az augusztusi közgyűlésen részletes beszámolót fog kérni Kovács Ferenc polgármestertől, hogy hogyan jutott el idáig az ügy, és mit tervez a várható veszteség mérséklése érdekében. 

A döntés egyelőre nem jogerős, az ellen fellebbezhet az önkormányzat.