Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MÁV szerint velük a kutya sem egyeztetett, nemhogy a kutyapárt

2018.08.03. 10:23 Módosítva: 2018-08-03 12:32:38

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Rákosrendezőn a MÁV elhanyagolt területet mellett szerett volna egy kerékpárutat befejezni, de a MÁV rendőrt hívott rájuk, mert nem engedi, hogy önkéntes állampolgári kezdeményezésre rendezett legyen a terület.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A MÁV szerint velük a kutya sem egyeztetett, nemhogy a kutyapárt

Felszólították a kutyapártot, hordják el a sittet, de nem engedik őket a helyszínhez.

478 · Aug 03, 2018 10:23am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ezután felszólította az aktivistákat, hogy a félbeszakított munka miatt ott maradt aszfaltkupacot vigyék el onnan. A kétfarkú kutyapárt ennek eleget is akart tenni, de aztán jött a meglepetés: a MÁV biztonsági őrei megtiltották nekik, hogy a területre lépjenek, ahol a sitt áll.

A MÁV szerint azonban sem erről, sem a bicikliútról nem egyeztetett velük a kutyapárt. Mint írták, a vasút veszélyes üzem, ezért a "MÁV-hoz tartozó területen minden esetben kizárólag engedéllyel és szigorúan szabályozott módon lehet munkát végezni".

Szerintük a kerékpárút valójában a Szegedi út végéig, illetve – a másik irányból – a Szőnyi út–Teleki Blanka utca sarokig tart, és a Teleki Blanka utcának nincs olyan szakasza, amely bicikliútnak lenne kijelölve. Ezen a kockakővel burkolt szakaszon csak egy rész tartozik a MÁV kezelésébe, egy földterület a magyar állam tulajdonában van, a másik rész Zugló Önkormányzatához tartozik.

A MÁV azt írja, hogy "az átjáró a vonatközlekedés sűrűsége miatt alkalmatlan helyszín egy kerékpárút szintbeli átvezetésére és ezáltal a kerékpáros forgalom eddigieknél intenzívebb ráeresztésére". Rákosrendező állomáson ugyanis három sűrű forgalmú elővárosi vasútvonal (a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Vácrátót–Vác vonal), valamint a körvasút Nyugati pályaudvar irányú forgalma összegződik. Itt naponta 320 vonat közlekedik, és a vonatforgalom sűrűsége miatt a sorompó rendszeres és tartós – 10 percen túli – zárva tartása is megengedett, melyről a helyszínen tábla is tájékoztatja a közlekedőket. Sajnos, a kerékpárosok gyakran nem várják meg a vonatok elhaladását és a sorompók felnyitását: életüket veszélyeztetve, tilosban tekernek át a síneken, írja a MÁV.

Kérdéseinkkel megkerestük a kutyapártot.

Ha ön ismer olyan, a MÁV tulajdonában lévő helyeket, területeket, amik irtózatosan rendezetlenek, és rájuk férne egy kis szépítés, kérjük, lehetőleg fotóval és a helyszín megjelölésével, küldjék el nekünk a tema@mail.index.hu e-mail címre.