A MÁV szerint velük a kutya sem egyeztetett, nemhogy a kutyapárt

2018.08.03. 10:23 Módosítva: 2018.08.03. 12:32

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt Rákosrendezőn a MÁV elhanyagolt területet mellett szerett volna egy kerékpárutat befejezni, de a MÁV rendőrt hívott rájuk, mert nem engedi, hogy önkéntes állampolgári kezdeményezésre rendezett legyen a terület.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A MÁV szerint velük a kutya sem egyeztetett, nemhogy a kutyapárt

Felszólították a kutyapártot, hordják el a sittet, de nem engedik őket a helyszínhez.

478 · Aug 03, 2018 10:23am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ezután felszólította az aktivistákat, hogy a félbeszakított munka miatt ott maradt aszfaltkupacot vigyék el onnan. A kétfarkú kutyapárt ennek eleget is akart tenni, de aztán jött a meglepetés: a MÁV biztonsági őrei megtiltották nekik, hogy a területre lépjenek, ahol a sitt áll.

A MÁV szerint azonban sem erről, sem a bicikliútról nem egyeztetett velük a kutyapárt. Mint írták, a vasút veszélyes üzem, ezért a "MÁV-hoz tartozó területen minden esetben kizárólag engedéllyel és szigorúan szabályozott módon lehet munkát végezni".

Szerintük a kerékpárút valójában a Szegedi út végéig, illetve – a másik irányból – a Szőnyi út–Teleki Blanka utca sarokig tart, és a Teleki Blanka utcának nincs olyan szakasza, amely bicikliútnak lenne kijelölve. Ezen a kockakővel burkolt szakaszon csak egy rész tartozik a MÁV kezelésébe, egy földterület a magyar állam tulajdonában van, a másik rész Zugló Önkormányzatához tartozik.

A MÁV azt írja, hogy "az átjáró a vonatközlekedés sűrűsége miatt alkalmatlan helyszín egy kerékpárút szintbeli átvezetésére és ezáltal a kerékpáros forgalom eddigieknél intenzívebb ráeresztésére". Rákosrendező állomáson ugyanis három sűrű forgalmú elővárosi vasútvonal (a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Vácrátót–Vác vonal), valamint a körvasút Nyugati pályaudvar irányú forgalma összegződik. Itt naponta 320 vonat közlekedik, és a vonatforgalom sűrűsége miatt a sorompó rendszeres és tartós – 10 percen túli – zárva tartása is megengedett, melyről a helyszínen tábla is tájékoztatja a közlekedőket. Sajnos, a kerékpárosok gyakran nem várják meg a vonatok elhaladását és a sorompók felnyitását: életüket veszélyeztetve, tilosban tekernek át a síneken, írja a MÁV.

Kérdéseinkkel megkerestük a kutyapártot.

Ha ön ismer olyan, a MÁV tulajdonában lévő helyeket, területeket, amik irtózatosan rendezetlenek, és rájuk férne egy kis szépítés, kérjük, lehetőleg fotóval és a helyszín megjelölésével, küldjék el nekünk a tema@mail.index.hu e-mail címre.