Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Álrendőrök fosztottak ki egy idős embert, pechükre, rendőrök figyelték őket

2018.08.03. 10:33

Egy háromtagú bandára figyeltek fel a rendőrök csütörtökön dél körül a Fehérvári úti Vásárcsarnokban.

A 44 éves budapesti K. József és két társa idős embereket figyelt, a zseblopási alosztály meg éppen az ilyen alakokra szakosodott, így amikor a három gyanús alak egy idős ember nyomába eredt, ők is követték a csoportot. A három elkövető az otthonáig követett egy idős férfit, akit a kapuja előtt megszólított, majd együtt felmentek a férfi lakására, írja a rendőrség.


K. József és társai egy POLICE feliratú rendőrigazolvány-tok bemutatásával rendőrnek adták ki magukat, és azt mondták a sértettnek a társasházban betörés történt, ezért szükséges, hogy ellenőrizzék és lefotózzák a lakók otthon tárolt értékeit. A sértett megmutatta, hol tárolja a pénzét, amit az egyik férfi lefotózott, és amíg társai elterelték az idős férfi figyelmét, K. József eltette a pénzt, majd társaival együtt elfutott. Nem jutottak messzire, mert amikor a nyomozók látták, ahogy kijönnek a társasházból, feltartóztatták őket, és egyiküknél hiánytalanul megtalálták az idős férfi pénzét, amelyet a sértettnek visszaadtak.

A nyomozók K. Józsefet és két társát, a 40 éves budapesti N. Anasztáziát és a 48 éves szintén budapesti K. Ferencet csoportosan elkövetett kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.