Miskolc: ha elkérik a telefonod, cigit kérnek, jó eséllyel még meg is fognak verni

2018.08.03. 09:51

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy 19 és egy 23 éves férfi ellen, akik áprilisában vették el egy fiatal telefonját. Azon a napon, hajnalban Miskolc belvárosában egy szökőkút szélén ült a későbbi áldozat, és a telefonján zenét hallgatott. A két fiatal odament hozzá, közrefogták, és egyikük elkérte a telefonkészüléket, hogy más zenét keressen rajta.

A sértett odaadta, majd "közösen hallgatták a kikeresett zeneszámot". Aztán a telefon képernyőzára bekapcsolt, ekkor felszólították a sértettet, hogy adja meg a feloldó kódot, ő viszont erre nem volt hajlandó, hanem visszakérte a telefonját. A vádlott azt mondta, hogy csak akkor kaphatja vissza, ha ad nekik egy-egy szál cigarettát. Ezt a sértett megtette, mindkét vádlott cigarettára gyújtott, de továbbra sem adták vissza a telefont, hiába kérlelte őket.

A kérlelésekre a vádlottak egyike megkérdezte, hogy hajlandó-e megverekedni a telefonjáért. A sértett ezt elhárította, és mondta, rendőrt fog hívni. A sértett megpróbálta visszavenni a vádlott kezében tartott telefont, aki azt nem engedte, hanem több alkalommal, ököllel a fején megütötte a sértettet, majd a 100 000 Ft értékű telefonnal, társával együtt eltávozott.

A sértett a megállóba érkező villamos vezetőjétől kért segítséget. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a menekülni próbáló vádlottakat egy kapualjban utolérték, ahol éppen megpróbálták elrejteni az eltulajdonított telefont. A sértett a bántalmazás során, az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett, írja közleményében az ügyészség.

A vádlottak letartóztatásban vannak, az ügyészség velük szemben börtönbüntetést indítványozott.  • Tippek
  • Árfolyam