Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miskolc: ha elkérik a telefonod, cigit kérnek, jó eséllyel még meg is fognak verni

2018.08.03. 09:51

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás miatt vádat emelt egy 19 és egy 23 éves férfi ellen, akik áprilisában vették el egy fiatal telefonját. Azon a napon, hajnalban Miskolc belvárosában egy szökőkút szélén ült a későbbi áldozat, és a telefonján zenét hallgatott. A két fiatal odament hozzá, közrefogták, és egyikük elkérte a telefonkészüléket, hogy más zenét keressen rajta.

A sértett odaadta, majd "közösen hallgatták a kikeresett zeneszámot". Aztán a telefon képernyőzára bekapcsolt, ekkor felszólították a sértettet, hogy adja meg a feloldó kódot, ő viszont erre nem volt hajlandó, hanem visszakérte a telefonját. A vádlott azt mondta, hogy csak akkor kaphatja vissza, ha ad nekik egy-egy szál cigarettát. Ezt a sértett megtette, mindkét vádlott cigarettára gyújtott, de továbbra sem adták vissza a telefont, hiába kérlelte őket.

A kérlelésekre a vádlottak egyike megkérdezte, hogy hajlandó-e megverekedni a telefonjáért. A sértett ezt elhárította, és mondta, rendőrt fog hívni. A sértett megpróbálta visszavenni a vádlott kezében tartott telefont, aki azt nem engedte, hanem több alkalommal, ököllel a fején megütötte a sértettet, majd a 100 000 Ft értékű telefonnal, társával együtt eltávozott.

A sértett a megállóba érkező villamos vezetőjétől kért segítséget. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a menekülni próbáló vádlottakat egy kapualjban utolérték, ahol éppen megpróbálták elrejteni az eltulajdonított telefont. A sértett a bántalmazás során, az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett, írja közleményében az ügyészség.

A vádlottak letartóztatásban vannak, az ügyészség velük szemben börtönbüntetést indítványozott.