Judit
2 °C
7 °C

Polgárdinál vigyázzon legjobban az M7-esen

D  MI20180626020
2018.08.03. 11:25
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatait feldolgozva megnéztük, hol kell legjobban vigyázni az M7-esen Balatonra menet vagy onnan érkezve.

Az adatok szerint tavaly június 1 és idén május 31 között, azaz egy év alatt összesen 104 baleset történt az M7-es autópályán. A legtöbb baleset természetesen nyáron következett be, összesen 38. Ez átlagban heti három balesetet jelent. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Polgárdinál vigyázzon legjobban az M7-esen

Megkerestük a Balatonra vezető autópálya baleseti gócpontjait. Tárnok mellett van még egy vörös zóna.

29 · Aug 03, 2018 11:25am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A nyári balesetek 60 százaléka (23) a Balaton és a főváros között történt. Polgárdinál hat baleset volt a nyári hónapokban, ezzel magasan a balatoni sztráda legveszélyesebb pontjának számít. Tárnok mellett 4 baleset volt, míg Martonvásárnál és Balatonlellénél 3-3.

Tavasszal jóval kevesebb baleset volt (28), közel ennyi esett meg ősszel (22), és végül télen történt a legkevesebb (16). A tavaszi balesetek 78 százaléka (22) Székesfehérvár és a főváros között történt.

Az nem meglepetés, hogy a balesetek legjelentősebb része délutánonként történik, de az már érdekes, hogy a legtöbb szerencsétlenség nem hétvégén, hanem hétköznap esett meg (még a nyári szezonban is).

(Borítókép:  Baleset miatt elterelés az M7-es autópályán Martonvásár közelében 2018. június 26-én. - fotó: Mihádék Zoltán / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?