Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sms-t írt a kórház, amikor meghalt a gyereke

2018.08.03. 15:21

Szörnyű családi tragédiát tárt fel a HírTv.hu, amely egy tavaly júniusban született kislány kálváriájáról írt. A lap szerint orvosi hibák sorozata vezetett oda, hogy a kislány egyévesen meghalt.

A Heves megyei Erdőkövesden élő családba koraszülötten, öt és fél hónap után érkezett meg Heléna, a kislány. Két hónapot a debreceni kórházban töltött, majd hazaengedték. A kislány szépen fejlődött, anyukája szerint mosolygós gyermek volt, de egyik napról a másikra kedvetlené vált, mint aki erős nyugtatón van.

A kislányt gyerekorvoshoz vitték, ahol torokgyulladást állapítottak meg nála, antibiotikumot kapott, de a helyzet nem javult. A kislány édesanyjának elmondása szerint a nap 24 órájában a vállán és az ölében volt a gyermek, mert ahogy megpróbálták letenni, elkékült.

Egy másik orvoshoz vitték, aki szerint a kislánynak semmi baja nem volt, de a nagymama erősködése után az orvos laborba küldte. Az egri kórházban vért vettek tőle, és hazabocsátották azzal, hogy nem beteg. Ezután a lány állapota még jobban leromlott, visszavitték az egri intézménybe, ahonnan a Miskolca küldték intenzív osztályra.

Itt kiderült, a kislány vírusos gyuladását korábban nem kezeték, így víz került a tüdejébe, és tönkrement a veséje.

Pár nap múlva sms-t kapott az anyuka, amiben kérték, hívja fel a kórházat. Ekkor közölték vele, hogy a kislány meghalt. "Az is tiszta szégyen, hogy SMS-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni" - mondta a lapnak Horváth Renáta, aki feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.