Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzeti konzultációt indít az MSZP

2018.08.05. 10:22 Módosítva: 2018-08-05 10:33:15

Az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről indít konzultációt az MSZP, írja Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. „Hazafias kötelesség érvényt szerezni a magyar érdekeknek Európában és az európai értékeknek Magyarországon. Erről szól az az átfogó konzultáció, amelyet a mai napon indítunk útjára”.

Ujhelyi szerint a magyar miniszterelnök "hivatalosan is kormányprogrammá emelte az Európai Unió fideszes szétverését". Ugyanakkor a legfrissebb kutatásra hivatkozva a képviselő azt írja, „a magyar emberek több mint kétharmada támogatja hazánk uniós tagságát”.

A képviselő elismeri, hogy "az Európai Unió működése messze nem tökéletes", de "a Putyin-terv fideszes végrehajtásával szemben nem szétverni, hanem bölcsen megreformálni és újraegyesíteni akarjuk az Uniót". Ezt írja:

Ne az ibizai kedélyjavítók által sugallt és a lakájmédia-hálózat által sulykolt propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarunk élni, hanem a magyar emberek, a magyar választók!

A konzultációhoz létrehoztak egy honlapot, a Mi Európánk néven, amin 10 kérdésre várnak választ, lehet regisztrálni is. Ez utóbbi céljáról nem ír Ujhelyi.