Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktornak nagy belga rajongója akadt Tusványoson

2018.08.06. 22:34 Módosítva: 2018-08-06 22:46:10

Egy belga diákszervezet, a Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) vezetője, Dries Van Langenhove beszédbe elegyedett Orbán Viktorral Tusványoson, erről videót is készített, amit aztán feltöltött az internetre, írja a Zoom.

A fiú először is elmondta, ő nem belga, hanem flamand, majd rajongott egy kört, amikor azt mondta Orbánnak, nagyon jó volt hallani, hogy a miniszterelnök idei beszédében kiemelte a családi értékek fontosságát, mert szerinte Belgiumban "a nők már nem szülnek, mert nem látják a jövőt, csak magukra gondolnak". Orbán viszonozta a bókot, amikor azt mondta, Belgiumnak van pénze, jó a gazdasága és javult a focija is.

Majd Van Langenhove a tanácsát is kikérte: vajon mit javasol a magyar miniszterelnök a belga embereknek, akik azt hiszik, nem lehet mit tenni a tömeges bevándorlás ellen? Szerinte ugyanis Orbán a Fidesszel megmutatta, hogy ez igenis lehetséges, a nyugat így sokat tanulhatna.

Néhány fontosabb pont a videóból:

  • a miniszterelnök szerint a tusványosi beszéde a politika és a szórakoztatóipar kombinációja,
  • a politika legősibb és legtradicionálisabb formája volt ez, hiszen bárki odaülhet és bármiről nyíltan kérdezhet, "ez az alap demokrácia",
  • azt mondta, minden nemzet azt kapja majd végül, amit megérdemel. A belgáknak tehát szerinte fel kell ébredniük, amilyen gyorsan csak tudnak, ellenkező esetben nagy gondok lesznek, Belgium 5-10 év múlva nagyon más ország lesz.

A miniszterelnök végül egy közös fotóra is beállt a Schild & Vrienden fiataljai közé.