Orbán Viktornak nagy belga rajongója akadt Tusványoson

2018.08.06. 22:34 Módosítva: 2018.08.06. 22:46

Egy belga diákszervezet, a Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) vezetője, Dries Van Langenhove beszédbe elegyedett Orbán Viktorral Tusványoson, erről videót is készített, amit aztán feltöltött az internetre, írja a Zoom.

A fiú először is elmondta, ő nem belga, hanem flamand, majd rajongott egy kört, amikor azt mondta Orbánnak, nagyon jó volt hallani, hogy a miniszterelnök idei beszédében kiemelte a családi értékek fontosságát, mert szerinte Belgiumban "a nők már nem szülnek, mert nem látják a jövőt, csak magukra gondolnak". Orbán viszonozta a bókot, amikor azt mondta, Belgiumnak van pénze, jó a gazdasága és javult a focija is.

Majd Van Langenhove a tanácsát is kikérte: vajon mit javasol a magyar miniszterelnök a belga embereknek, akik azt hiszik, nem lehet mit tenni a tömeges bevándorlás ellen? Szerinte ugyanis Orbán a Fidesszel megmutatta, hogy ez igenis lehetséges, a nyugat így sokat tanulhatna.

Néhány fontosabb pont a videóból:

  • a miniszterelnök szerint a tusványosi beszéde a politika és a szórakoztatóipar kombinációja,
  • a politika legősibb és legtradicionálisabb formája volt ez, hiszen bárki odaülhet és bármiről nyíltan kérdezhet, "ez az alap demokrácia",
  • azt mondta, minden nemzet azt kapja majd végül, amit megérdemel. A belgáknak tehát szerinte fel kell ébredniük, amilyen gyorsan csak tudnak, ellenkező esetben nagy gondok lesznek, Belgium 5-10 év múlva nagyon más ország lesz.

A miniszterelnök végül egy közös fotóra is beállt a Schild & Vrienden fiataljai közé.