Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ország nagy részére kiadták a hőségriadót, de lesz még ennél is melegebb

2018.08.07. 07:22

Miután hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat valószínűsítette, hogy az év legmelegebb hete elé nézünk, kedd reggel is arra figyelmeztetett, hogy

az egész országban tartósan nagy melegre kell számítani, és a hőség csak fokozódik.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban elsőfokú hőségriadó van érvényben. A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 25 Celsius-fok felett valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható, és késő estére is csak 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Napközben, várhatóan késő délután, este a Nyugat-Dunántúlra besodródhat vagy helyben kialakulhat egy-egy zivatar. A legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzívebb csapadék lehet, de erős vagy viharos szél, és itt-ott jégeső is előfordulhat.

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban fokozódik a hőség; szerdától 35 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála

(MTI)