Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Az orosz nagykövetség kedvéért kiürült az Aradi utca vége

2018.08.08. 05:41 Módosítva: 2018.08.08. 09:41

Bár az Aradi utca a belvárosi utcákhoz hasonlóan tömve van parkoló autókkal, az utolsó 40 méteren mindkét oldalon meglepően üres. A területet ugyanis saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség.

Szokatlan, hogy egy nagykövetség a közvetlenül mellette húzódó útszakasztól távolabb is külön parkolókhoz jusson. Ráadásul a területet az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a gyakorlatban nem is igen használják az orosz diplomaták: a helyek többnyire üresen állnak, legfeljebb egy-két autó parkol az összesen 80 méteres szakaszon – miközben a lakóknak nagy kihívás parkolóhelyet találniuk.

Sem a terézvárosi önkormányzat, sem az orosz nagykövetség nem reagált megkeresésünkre, így nem tudni, mi okból érezték indokoltnak a parkolórész kialakítását, csökkentve ezzel az ott lakók parkolóterületét, így nem tudni azt sem, hogy: 

  • mekkora megváltást fizet a helyekért az orosz fél;
  • meddig érvényes a megállapodás;
  • tervezi-e az önkormányzat, hogy felülvizsgálja az esetleges szerződést, kevesebb parkolóhelyet biztosítva a későbbiekben a nagykövetségnek az Aradi utcában.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.