Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orosz nagykövetség kedvéért kiürült az Aradi utca vége

2018.08.08. 05:41 Módosítva: 2018-08-08 09:41:04

Bár az Aradi utca a belvárosi utcákhoz hasonlóan tömve van parkoló autókkal, az utolsó 40 méteren mindkét oldalon meglepően üres. A területet ugyanis saját autói számára májustól megkapta a Bajza utca és az Andrássy út sarkán álló orosz nagykövetség.

Szokatlan, hogy egy nagykövetség a közvetlenül mellette húzódó útszakasztól távolabb is külön parkolókhoz jusson. Ráadásul a területet az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a gyakorlatban nem is igen használják az orosz diplomaták: a helyek többnyire üresen állnak, legfeljebb egy-két autó parkol az összesen 80 méteres szakaszon – miközben a lakóknak nagy kihívás parkolóhelyet találniuk.

Sem a terézvárosi önkormányzat, sem az orosz nagykövetség nem reagált megkeresésünkre, így nem tudni, mi okból érezték indokoltnak a parkolórész kialakítását, csökkentve ezzel az ott lakók parkolóterületét, így nem tudni azt sem, hogy: 

  • mekkora megváltást fizet a helyekért az orosz fél;
  • meddig érvényes a megállapodás;
  • tervezi-e az önkormányzat, hogy felülvizsgálja az esetleges szerződést, kevesebb parkolóhelyet biztosítva a későbbiekben a nagykövetségnek az Aradi utcában.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.