Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A körülrajongott iskolaigazgató bukta az iskolát, és feltűnt egy fideszes képviselő

2018.08.08. 08:31 Módosítva: 2018-08-08 09:41:53

A Debreceni Ady Endre Gimnázium korábbi igazgatójának pályázatát elutasította az oktatási államtitkár, így Rózsavölgyi Gábor, a 32 éve ott tantó, 16 éve vezető igazgatói megbízatása megszűnt júliusban, írja a 444.hu. Az indoklás nélkül elutasított pályázatot korábban minden szakmai fórum, továbbá a tantestület, a szülők és a diákönkormányzat is támogatta.

A hír azért kapott különös figyelmet, mert a pályázatra egy másik jelentkező is akadt, nevezetesen Türk László, aki „soha nem tanított az Adyban, sőt középiskolában sem, viszont fideszes önkormányzati képviselő” – írja a 444.

Türk László
Türk László
Fotó: Türk László / Facebook

A pályázati elbírálás határideje július 13. volt, de az iskola azóta sem hozta nyilvánosságra, hogy az ő kinevezését támogatta-e a minisztérium. Mindenesetre az alábbi Coub-jelenet segít az értelmezésben, ezen Kósa Lajos egykori miniszter és Türk látható, amint sajtótájékoztatójuk közben telefonon felhívták Orbán Viktor miniszterelnököt:

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.