Hétvégén gyenge hidegfront érkezik

2018.08.08. 19:50

Hétvégén éri el az országot egy gyengülő hidegfront, de jelentős enyhülés nem várható - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat meditatív hangulatú videójára alapozva:

Kiderül belőle, hogy most anticiklon alakítja az időjárást, és a sok napsütést csak kevés felhő zavarja.

Csütörtökön tovább fokozódik a hőség. A napi középhőmérséklet 24-28 fok között valószínű. Napközben 32-36 fokig melegszik a levegő. A vízhőmérsékletek is "kedvezően" alakulnak, a Balaton Siófoknál 27 fokos. Csak az északkeleti megyékben lehetnek kis eséllyel záporok, zivatarok.

Pénteken sem valószínű jelentős változás. Hajnalban 17-23 fok lehet, délután 30-35 fokig melegszik a levegő. Ekkor már megközelíti egy hidegfront a térséget, emiatt északnyugaton előfordulhatnak záporok, zivatarok.

gyengefront.png
Fotó: Youtube.com

Szombaton már az ország felett lesz a front, de jelentős lehűlést nem okoz. Nyugaton 25-30 fok között alakulnak a maximumok, míg keleten néhol 32-33 fok is lehet. A nap elején főként a Dunántúlon, később a középső területeken lehetnek záporok, zivatarok. Európában sok helyen jelentős lehűlést hozott ez a front, hozzánk viszont már gyengülő fázisában érkezik meg.   • Tippek
  • Hírek