Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek az "M5-ös" gyilkos ellen

2018.08.08. 09:36

A vádirat szerint a német férfi évekkel korábban ismerte meg a bolgár férfit, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett a számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott. A vádlott - amikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába - elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt. Ezért magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd ismerve ismerőse utazási szokásait, tavaly december 4-én a délutáni órákban indulva Hegyeshalomra, a magyar-osztrák határra hajtott. Azt tervezte, hogy ismerősét bevárja a határon, aztán követi őt, majd egy megfelelő pillanatban megöli. 

A sértett 23 óra körül érkezett meg autóval a határra, majd miután autópálya matricát váltott, átlépett Magyarország területére, és az autópályán haladt Röszke irányába. A sértettel utazott munkatársa, egy osztrák állampolgárságú férfi is. A sértett, mivel fáradtsága miatt pihenni akart, már másnap 3 órakor megállt az M5 autópálya csengelei pihenőjénél, ahol miután leparkolt, utastársával együtt elaludt. A vádlott is megállt a pihenőnél, autóját úgy állítva le egy kamion mögött, hogy azt a sértett ne észlelhesse.

A vádlott - miután meggyőződött, hogy a sértett elaludt - magához vette a pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyűt húzott, és a sértett autójához sétált. Bekopogott az autó vezető felőli oldalán, mire az ott alvó sértett felriadt, és felismerte vádlottat. A sértett a slusszkulcshoz nyúlt, és megpróbált az autót elindítva a helyszínről elmenekülni. A vádlott ezt észlelve azonnal lőtt, öt lövés a bolgár férfit, míg két lövés az osztrák férfit találta el. A bolgár férfit érő lövések egyike a szívbe hatolt, de még annyi ereje a sértettnek maradt, hogy az autót elindítsa, és azzal a pihenőből kihajtson. Mintegy 100-150 méter után, már az autópálya leálló sávjában azonban megállt, és a helyszínen az életét vesztette. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, majd őt kórházba szállították, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott a helyszínről elhajtott, de őt másnap este sikerült elfogni. A főügyészség a vádlottat több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.