Vádat emeltek az "M5-ös" gyilkos ellen

2018.08.08. 09:36

A vádirat szerint a német férfi évekkel korábban ismerte meg a bolgár férfit, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett a számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Mivel a kölcsönt nem kapta vissza, a viszony kettejük között megromlott. A vádlott - amikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába - elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt. Ezért magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd ismerve ismerőse utazási szokásait, tavaly december 4-én a délutáni órákban indulva Hegyeshalomra, a magyar-osztrák határra hajtott. Azt tervezte, hogy ismerősét bevárja a határon, aztán követi őt, majd egy megfelelő pillanatban megöli. 

A sértett 23 óra körül érkezett meg autóval a határra, majd miután autópálya matricát váltott, átlépett Magyarország területére, és az autópályán haladt Röszke irányába. A sértettel utazott munkatársa, egy osztrák állampolgárságú férfi is. A sértett, mivel fáradtsága miatt pihenni akart, már másnap 3 órakor megállt az M5 autópálya csengelei pihenőjénél, ahol miután leparkolt, utastársával együtt elaludt. A vádlott is megállt a pihenőnél, autóját úgy állítva le egy kamion mögött, hogy azt a sértett ne észlelhesse.

A vádlott - miután meggyőződött, hogy a sértett elaludt - magához vette a pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyűt húzott, és a sértett autójához sétált. Bekopogott az autó vezető felőli oldalán, mire az ott alvó sértett felriadt, és felismerte vádlottat. A sértett a slusszkulcshoz nyúlt, és megpróbált az autót elindítva a helyszínről elmenekülni. A vádlott ezt észlelve azonnal lőtt, öt lövés a bolgár férfit, míg két lövés az osztrák férfit találta el. A bolgár férfit érő lövések egyike a szívbe hatolt, de még annyi ereje a sértettnek maradt, hogy az autót elindítsa, és azzal a pihenőből kihajtson. Mintegy 100-150 méter után, már az autópálya leálló sávjában azonban megállt, és a helyszínen az életét vesztette. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, majd őt kórházba szállították, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott a helyszínről elhajtott, de őt másnap este sikerült elfogni. A főügyészség a vádlottat több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport