Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tikkasztó a meleg, itt az újabb hőségriadó

2018.08.09. 08:29

Bár a hétvégén gyenge hidegfront éri majd el hazánk területét, ami némileg enyhíti a forró időjárást, ahogy korábban jósolták, csütörtökön még tovább fokozódik a hőség. Az Országos Meteorológiai Szolgálat emiatt csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetés adott ki.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben másodfokú a figyelmeztetés, mivel a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. A többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint a nappali hőmérséklet 32-36 fok között valószínű, késő estére 21-28 fok közé hűl le a levegő.  Az országos tisztifőorvos péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást. A meteorológusok korábban az év eddigi legmelegebb hetét jósolták ezekre a napokra.