Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márki-Zay Péter elirigyelte Lázár János bécsi videóját

2018.08.09. 21:44

Hódmezővásárhely februárban összellenzéki támogatással megválasztott független polgármestere csütörtök délután egy Bécsben felvett videót posztolt a Facebookra. A bevándorlási helyzetről és a kormány migrációs politikájáról szóló etűd több okból sem számíthat olyan átütő sikerre, mint Márki-Zay földijéé, a Miniszterelnökséget az előző ciklusban vezető Lázár Jánosé márciusban:

  • hosszú
  • unalmas
  • hosszú
  • unalmas
  • hosszú.

Márki-Zay kétségkívül sokkal cizelláltabban értékeli a magyar és az európai helyzetet, mint a bécsi bevándorlókat a kampánycélnak megfelelően primitíven és egyoldalúan láttató Lázár. Ezzel együtt háromszori megnézés után se tudnám megmondani, hogy miért, miért most, és miért épp a Favoritenstrassén, ugyanott kellett felmondani ezeket a mondatokat, mint ahol Lázár emlékezetes riogató stand up-ja készült.

A helyzeten kicsit ront, hogy a vakációját töltő Márki-Zay New York feliratú pólóban beszél a kivándorlás okozta veszélyről és a magyarok itthon tartásáról. Önmagában nincs ezzel nagy baj, de azért mennyivel menőbb lenne már, ha például Ady Endrét és a Föl-földobott kő című verset reklámozná!