Már szeptemberben kiadhatják a nyíregyházi gyilkost

2018.08.09. 10:00

Akár szeptemberben kiadhatja Románia azt a férfit, aki 2016 augusztusában Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. Ahogy korábban írtuk, a román hatóságok csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárásának lezárulása után adják át a román orvost Magyarországnak.

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb, 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a Romániában kiszabott 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le" – közölte a Borssal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Az S. Dan nevű férfinek előbb ezt a büntetést kell letöltenie, csak ezután adhatják át Magyarországnak. Ha a kolozsvári bíróság úgy dönt, hogy nem kell letöltenie a teljes büntetést, erre akár egy hónap múlva is sor kerülhet.

A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász 2016. augusztus 31-én berontott egy nyíregyházi otthonba, ahol két hétéves gyermek szeme láttára rálőtt az ikerpár édesanyjára és édesapjára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie, emlékeztet a Bors. A gyerekeket azért kímélte meg, mert megsajnálta őket.

A gyilkosság után a nagyváradi származású orvos Romániába menekült, saját bevallása szerint itt akart öngyilkos lenni, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék, de a rendőrök még időben elkapták. A férfi szerelmes volt az áldozatába, akivel állítása szerint együtt is élt egy rövid ideig, megígérte neki, hogy összeházasodnak, de aztán a nő mégis visszament a férjéhez és gyermekeihez.

"Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok" – mondta magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán 2016 szeptemberében. "Így is, úgy is jó sokáig börtönben marad, az semmin nem változtat, hogy melyik bűncselekményért. A gyerekekkel együtt megvagyunk, próbáljuk élni az életünket" – kommentálta a legfrissebb értesülést az apa a Borsnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport