Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már szeptemberben kiadhatják a nyíregyházi gyilkost

2018.08.09. 10:00

Akár szeptemberben kiadhatja Románia azt a férfit, aki 2016 augusztusában Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette. Ahogy korábban írtuk, a román hatóságok csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárásának lezárulása után adják át a román orvost Magyarországnak.

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb, 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a Romániában kiszabott 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le" – közölte a Borssal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Az S. Dan nevű férfinek előbb ezt a büntetést kell letöltenie, csak ezután adhatják át Magyarországnak. Ha a kolozsvári bíróság úgy dönt, hogy nem kell letöltenie a teljes büntetést, erre akár egy hónap múlva is sor kerülhet.

A Sátoraljaújhelyen praktizáló román tüdőgyógyász 2016. augusztus 31-én berontott egy nyíregyházi otthonba, ahol két hétéves gyermek szeme láttára rálőtt az ikerpár édesanyjára és édesapjára. A nő nem élte túl a támadást, a férje állapota sokáig válságos volt, kómában feküdt, fél oldalára lebénult, de hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie, emlékeztet a Bors. A gyerekeket azért kímélte meg, mert megsajnálta őket.

A gyilkosság után a nagyváradi származású orvos Romániába menekült, saját bevallása szerint itt akart öngyilkos lenni, mivel nem akarta, hogy magyar földbe temessék, de a rendőrök még időben elkapták. A férfi szerelmes volt az áldozatába, akivel állítása szerint együtt is élt egy rövid ideig, megígérte neki, hogy összeházasodnak, de aztán a nő mégis visszament a férjéhez és gyermekeihez.

"Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok" – mondta magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán 2016 szeptemberében. "Így is, úgy is jó sokáig börtönben marad, az semmin nem változtat, hogy melyik bűncselekményért. A gyerekekkel együtt megvagyunk, próbáljuk élni az életünket" – kommentálta a legfrissebb értesülést az apa a Borsnak.