Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elismerte az ittas vezetést Burány Sándor

2018.08.10. 11:44 Módosítva: 2018-08-10 13:33:36

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Burány Sándort országgyűlési képviselőt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel. Burány Sándor szerdán, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Burány Sándor
Burány Sándor
Fotó: Kovács Attila / MTI

Mint ismert, a rendőrség január 19-én este, a Határ úton állították meg Burány Sándort, aki a rendőröknek elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. A szonda szerint enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Elvették a jogosítványát, ellene pedig február 15-én büntetőeljárást indítottak. A képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés július 3-án felfüggesztette.

Burány korábban azt állította, szerettei társaságában sört fogyasztott, majd elkövette élete egyik legnagyobb hibáját, amit őszintén sajnál, és vállalja a felelősséget.

Burány Sándor 1994 óta parlamenti képviselő. A Medgyessy-kormányban politikai államtitkár és miniszter is volt, később a Bajnai-kormányban is fontos tisztségeket töltött be. Az idei választások után átült a Párbeszéd frakciójába, de továbbra is az MSZP tagja maradt.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.