Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

222 millióba fog kerülni az augusztus 20-i tűzijáték

DLAPE20170820310
2018.08.10. 20:46 Módosítva: 2018-08-10 20:48:50

Az idei augusztus 20-i tűzijáték 222 millió forintba fog kerülni, írja a 24.hu a  Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény alapján. 

A tűzijáték pirotechnikai, kommunikációs és biztosítási feladatait a Nuvu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.  174 millió 817 ezer forint + áfa összegért vállalta el. A Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. megbízására a Nuvu mellett a Leskovics Pirotechnika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is ajánlatot adott. A tavalyi tűzijátékot is a Nuvu bonyolította le, amely bruttó 224 millió forintba került. 

A nemzeti ünnep szervezését idén a Miniszterelnöki Kabinetiroda koordinálja.  Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs már július 30-án megkezdte működését. A  törzs vezetője és a rendezvény f ő felelőse  Kovács Zoltán  kormányszóvivő lesz. 

Kovács július végén azt mondta:  több mint 21 ezer effektet lőnek majd fel augusztus 20-án este. A 23-26 perces tűzijátékot legjobban a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon, valamint a Margit hídról lehet látni. A Kossuth téri ünnepség és az esti tűzijáték zenéjét Szarka Tamás  Kossuth-díjas énekes, a Ghymes együttes alapító tagja szerezte. Az István király dicsérete című szerzeményben hallani lehet majd Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőt is szólózni.

A nemzeti ünnep központi rendezvényei idén három napig tartanak: a Magyar Ízek Utcája már augusztus 18-án, szombaton megnyílik, és a hosszú hétvége mindhárom napján várja a látogatókat. Szintén mindhárom nap lesznek koncertek, mások mellett a Tankcsapda is fellép majd a Gellért-szobornál.  

(Borítókép:  Ünnepi tőzijáték a Duna felett a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 2017. augusztus 20-án - f otó: Lakatos Péter / MTI)