Életveszélyesen megverte a vendéget a biztonsági őr egy pesti szórakozóhelyen

2018.08.14. 16:50

Az egyik belvárosi szórakozóhelyen biztonsági emberként dolgozó vádlott a szórakozóhely előtt bántalmazta a másik férfit, aki életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a sértett 2017. június 22-én egy V. kerületi szórakozóhelyen italozott a barátaival, ahonnan – már ittas állapotban – átmentek egy másik, VII. kerületi helyre. A vádlott ezen a szórakozóhelyen dolgozott biztonsági őrként, és miután felfigyelt a részeg sértettre, összeszólalkozott a távozóban lévő férfival.

A sértett a barátjával együtt elhagyta a szórakozóhelyet, majd megálltak a közelben. A vád szerint a biztonsági őr ekkor odament hozzájuk,

és egy köríves mozdulattal, ököllel, nagy erővel halántéktájon ütötte a férfit, aki ettől a földre zuhant és eszméletét vesztette.

A magatehetetlen sértettet a barátja a járókelők segítségével az úttestről a járdára húzta, majd hívták a mentőket. A bántalmazás következtében a férfi koponyaalapi törést, és más súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő. A gyógyulásának gyógytartama 3-4 hónapra tehető.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.