Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lázár Jánost dohányzásellenes miniszterelnöki biztossá nevezik ki

D KOS20180508038
2018.08.14. 19:39

Lázár Jánost miniszterelnöki biztossá nevezi ki Orbán Viktor, hogy a nemdohányzók védelme érdekében eddig tett kormányzati intézkedések eredményeit megőrizzék, újabb intézkedéseket készítsenek elő, és összehangolják az ezzel kapcsolatos kormányzati feladatokat – írja a Hivatalos Értesítő legújabb száma.

Az áprilisi választás után Lázár nem kapott szerepet a kormányban, és a háttérbe húzódott. Szűkebb pátriája, Hódmezővásárhely életébe kezdett visszailleszkedni, de a jelek szerint a kormányfő szeretné azért maga mellett tartani a Miniszterelnökség korábbi vezetőjét.

Lázár feladata lesz a a dohánypiac szabályozását célzó kormányzati feladatok előkészítése és összehangolása, kormányzati stratégia kidolgozása, a hatósági eljárások hatékonyságának javítása, és az is, hogy uniós és nemzetközi szervezetek előtt képviselje a kormány álláspontját. Külön fizetést nem kap ezért, de egy egyfős titkárság segíti majd.

(Borítókép:  Koszticsák Szilárd / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?