Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

37 milliót csalt ki az osztrák férfitól a geszti nő

2018.08.15. 15:31

Egy Békés megyei nő több mint 100 ezer eurót csalt ki egy osztrák férfitól, aki a közös életkezdés reményében adta oda neki a megtakarítását, ám a nőnek esze ágában sem volt szorosabb kapcsolatot kialakítani a férfival, csak a pénzével - közölte a rendőrség

A 26 éves, geszti nőt csalás gyanúja miatt vették őrizetbe augusztus 14-én. A nő az elmúlt években évente több hetet töltött külföldön, klubokban, bárokban szexuális szolgáltatást nyújtott a vendégeknek. Ausztriában 2017 végén, 2018 elején megismerkedett egy férfival, aki szorosabb kapcsolatot akart létesíteni vele. A közös életkezdés reményében, házvásárlásra a férfi két részletben 37 millió forintnak megfelelő eurót adott a nőnek. A nő azonban nem tervezett közös jövőt az osztrák férfival, állítása szerint a pénzt a szexuális szolgáltatásaiért kapta tőle.

Miután a nő hazautazott Magyarországra, az osztrák férfi számára elérhetetlenné vált, nem fogadta a telefonhívásait, nem válaszolt az üzeneteire. Az eurót a nő élettársával több részletben, Békés megyei pénzváltókban forintra váltotta és nagy részét együtt elköltötték. Többek között házat, gépkocsikat, háztartási gépeket, televíziót, bútort, építőanyagot, arany ékszereket vásároltak, a házat felújították.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a 26 éves nőt csalással gyanúsítja. Élettársa ellen bűnpártolás gyanúja miatt szintén eljárás indult. A rendőrség azokat a dolgokat, amiket a pár a nyomozás adatai szerint az osztrák férfitól kicsalt pénzen vásárolt, lefoglalta.