Ágnes
-5 °C
2 °C

Részegen évekig büszkélkedett vele, hogy megölte a lakótársát, de nem hittek neki

2018.08.15. 10:50 Módosítva: 2018-08-15 10:50:09

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki 2012 novemberében baltával agyonütötte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon. A férfi eltűnését több mint négy évvel később jelentette be a családja, a rendőrség elfogta a tettest, aki beismerte a bűncselekményt.

A vádlott 2011-ben ismerte meg sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. A sértett italozó életmódja, valamint amiatt, hogy a lakhatási költségekhez felszólításra sem volt hajlandó hozzájárulni, több alkalommal is vita alakult ki közöttük. Az utolsó vita során a vádlott közölte a sértettel, hogy ha nem fizet akkor el kell költöznie, mire a sértett a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy az az ő szobája, oda a vádlott nem mehet be.

A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol rövid idő belül a sértett is megjelent, a vita pedig tovább folytatódott. A vita során végig a vádlott kezében volt a baltája, amellyel már a házba visszakeveredve a vádlott a sértett férfit legalább 14 alkalommal fejen ütötte, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte majd a kerti WC mellett elásta. Ezt követően ittas állapotban többször hangoztatta, hogy

kinyírta a lakótársát, de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

A sértett hozzátartozói a férfi eltűnése után évekkel, mindössze 2017 tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A bejelentés alapján elrendelt rendőrségi eljárás során a vádlott elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta hova ásta el a holttestet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!