Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Részegen évekig büszkélkedett vele, hogy megölte a lakótársát, de nem hittek neki

2018.08.15. 10:50 Módosítva: 2018-08-15 10:50:09

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki 2012 novemberében baltával agyonütötte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon. A férfi eltűnését több mint négy évvel később jelentette be a családja, a rendőrség elfogta a tettest, aki beismerte a bűncselekményt.

A vádlott 2011-ben ismerte meg sértettet, akit azután szívességből a csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. A sértett italozó életmódja, valamint amiatt, hogy a lakhatási költségekhez felszólításra sem volt hajlandó hozzájárulni, több alkalommal is vita alakult ki közöttük. Az utolsó vita során a vádlott közölte a sértettel, hogy ha nem fizet akkor el kell költöznie, mire a sértett a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy az az ő szobája, oda a vádlott nem mehet be.

A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol rövid idő belül a sértett is megjelent, a vita pedig tovább folytatódott. A vita során végig a vádlott kezében volt a baltája, amellyel már a házba visszakeveredve a vádlott a sértett férfit legalább 14 alkalommal fejen ütötte, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte majd a kerti WC mellett elásta. Ezt követően ittas állapotban többször hangoztatta, hogy

kinyírta a lakótársát, de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

A sértett hozzátartozói a férfi eltűnése után évekkel, mindössze 2017 tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A bejelentés alapján elrendelt rendőrségi eljárás során a vádlott elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta hova ásta el a holttestet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?