Ödön
1 °C
11 °C

Négymilliárd forintos gázszámlát kapott a vaszari szerszámkészítő

2018.08.15. 08:22
Sokkot kapott Kovács Ferenc, amikor kinyitotta az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-től kapott számlalevelet. 4 milliárd 100 millió forintos csekket kellett volna a postán befizetni.

A Veszprém megyei Vaszaron lakó Kovács Ferenc múlt pénteken kapta meg a számlalevelet, szombaton nyitotta ki. A különös esetnek a Bors Online járt utána. 

A feleségem mesélte, hogy azt látta, hogy teljesen elfehéredem. Én erre nem is emlékszem, mert annyira megdöbbentem, hogy kiesett az életemből néhány másodperc"

– mesélte a lapnak Ferenc, akinek ráadásul a hétvége miatt hétfőig várnia kellett, hogy beszélhessen a szolgáltatóval.

Elírta

Hétfőn aztán Kovács Ferenc elment az ügyfélszolgálatra azzal, hogy szeretné kifizetni a csekket. Az ügyintéző, majd a főnöke sem hitt a szemének. Kiderült, hogy a csekket kiállító ügyintéző írta el az összeget. Végül csak 15 ezer forintot kellett fizetnie.

A csekken látszik, hogy a megbízás jogcíme alatti számsor megegyezik a fizetendő összeggel, tehát az került véletlenül rossz rubrikába

Az ügyintéző valószínűleg igen fáradt lehetett, mert egy nyomtatandó csekk kiállításakor többször is rá kell nézni a monitorra, és több alkalommal is be kell gépelni a fizetendő összeget. Ferenc mégsem haragszik. A szolgáltató sűrű elnézések közepette elismerte: az egyedileg kiállított csekket elszúrta.

Nem szeretném, hogy elbocsássák az illetőt. Emberek vagyunk, hibázunk”

– mondta a Borsnak a vaszari szerszámkészítő.

A csekk amúgy fizetési felszólításnak minősül, ezért az ilyen hibás esetekben a fogyasztónak minél hamarabb jeleznie kell a hibát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?