Jenő
-2 °C
6 °C

265 helyre riasztották a tűzoltókat a keddi vihar miatt

2018.08.15. 11:24

Az országon kedden átvonuló vihar okozta károk nyomán országszerte 265 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Ebből  200 esetben a heves szélben kidőlt fák, leszakadó ágak és elektromos vezetékek okoztak károkat. Számos alkalommal a felhőszakadás nyomán felgyülemlett vizet kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak, illetve több épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar.

A legtöbb riasztást a fővárosból, illetve Pest megyéből kapták a tűzoltók, ám személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

A vihar utóhatásai szerdán leginkább az északkeleti országrészben lesznek érezhetőek, ott öt megyére még mindig elsőfokú riasztás van érvényben felhőszakadás miatt. Máshol a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüthet a nap, a levegő 26-30 fokra melegszik vissza.

Csütörtökre már csapadékmentes, gomolyfelhős, napos időt jósol az OMSZ, a hőmérséklet 31 fok körül alakul. Hasonló idő lesz pénteken is, de kipattanó záporok, zivatarok előfordulhatnak (29-32 fok).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?