Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nem megy el a Fidesz a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre

2018.08.16. 20:57

Ahogy azt sejteni lehetett előre, a Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott rendkívüli parlamenti ülésen, amin a devizahitel-károsultak segítéséről és az ápolási díj emeléséről lenne szó.

A Fidesz az MTI híre szerint ezt így indokolta:

Egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket. Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették. Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és az LMP képviselői még a forintosítást sem szavazták meg.

Azt írták, a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezették az árfolyamgátat, forintosították a devizahiteleket, lehetővé tették a végtörlesztést, és elszámoltatták a bankokat.

Azt is mondták, az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel, aminek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről. 

Az ellenzéki pártok szerint a devizahitelesek kilakoltatásának leállítása olyan probléma, amelyet sürgősen kezelni kell, ezért tudtak megegyezni a rendkívüli ülés összehívásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?