Aliz
6 °C
14 °C

Segélyen fog élni Dömsödi Gábor, és oknyomozó újságíró lesz

2018.08.16. 08:30 Módosítva: 2018-08-16 09:52:00

Elvesztette a pásztói időközi polgármester-választást Dömsödi Gábor, a város eddigi vezetője, így az egykori tévésnek most újra kell gondolnia a jövőjét.

Dömsödi az ATV-nek azt mondta: tegnaptól munkanélküli, ezért bejelentkezett a munkaügyi hivatalba, így három hónapig bruttó 136 ezer forintos segélyt fog kapni.

A 61 éves Dömsödi függetlenként lett Pásztó polgármestere. Egy ideig jól együtt tudott dolgozni a városban a fideszes többséggel, idén azonban eldurvult a viszony a képviselő-testület és közte. A testület tavasszal feloszlatta magát

Dömsödi az ATV-nek azt mondta: fizetett fideszes aktivistahálózat lepte el a várost, és folyamatosan mocskolta: 

Tankokkal és nehéztüzérséggel álltam szembe egy bugylibicskával.

Az augusztus 12-én tartott időközi választáson végül Dömsödi 106 szavazattal maradt le fideszes ellenfele mögött. Dömsödi büszke arra, hogy  európai, fejlődő pályára állította a települést, ahol 70 százalékkal növekedett az adóbevétel. Mint mondta: nem adja fel a harcot, nem hagyja, hogy  utódja levigye Pásztót arról a pályáról, amire ráállította. Jövőre ezért újra elindul a polgármesteri székért.

Addig oknyomozó újságíróként tervezi felderíteni a helyi ügyeket. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?